ISTORIC

LICEUL TEHNOLOGIC AUTO CURTEA DE ARGEŞ a fost înfiinţat în 1961 ca unitate de şcolarizare cu dublă subordonare (sub patro­natul I.T.A. Argeş), cu scopul de a furniza forţă de muncă calificată pentru întreprinderile de transporturi rutiere aflate în zona centrală a Ro­mâniei.

1961– Prin ordinul nr. 13 din 13 ianuarie  1961, a luat fiinţă Şcoala de calificare conducatori auto Curtea de Arges, in cadrul Intreprinderii Regionale de Transport Auto Arges, care avea ca principal obiectiv calificarea de conducatori auto prin cursuri cu scoatere din productie si functiona in cladiri ale I.C.H-ului.

1969- s-a obţinut unui teren pe raza oraşului Curtea de Argeș si a început construcția școlii în regie proprie. Deoarece mare parte dintre elevii școlii de șoferi aveau și alte calificări (zidari,dulgheri,tâmplari, etc.) s-a luat hotărârea ca realizarea construcţiei să se facă cu ajutorul elevilor. În acest context clădirea nu a beneficiat de un proiect riguros care să satisfacă cerinţele unei şcoli moderne. Astfel o parte din sălile de clasă au fost proiectate cu destinaţia iniţială de camere de cazare. Ulterior aceste săli au primit destinaţia de săli de clasă. Profilurile de bază au fost: mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, sudor, construcții și instalații.

1992–Şcoala de calificare conducatori auto se transformă în Grup Şcolar Auto Curtea de Arges.

2002-2003 amenajarea cabinetului de informatică, având rolul unei platforme educaţionale pentru majoritatea ariilor curriculare, dotat cu echipamente tehnice de ultimă generaţie (reţea de calculatoare Pentium IV), în care este implementat sistemul AEL şi care utilizează soft educaţional modern pentru majoritatea disciplinelor.

2010 învăţământul tehnic liceal și-a completat oferta educațională cu noi profiluri: electrician electronist auto, estetica și igiena corpului omenesc. Prin profesionalismul cadrelor didactice s-au realizat relații de colaborare cu agenții economici care au angajat un procent ridicat dintre absolvenți.

2011  prin decizia Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arges, Şcoala Gimnazială Nr. 3 (Șc.Gim.Sf.Apostol Andrei) și Școala Primară Noapteș devin structuri ale Grupului Şcolar Auto.

2012–noua titulatură a Grupului Şcolar Auto devine Liceul Tehnologic Auto

2011- semicentenarul Liceului Tehnologic Auto

2021- 60 ani de la infiintarea Liceului Tehnologic Auto si centenarul Scolii Gimnaziale Sf. Apostol Andrei

Rezultatele acumulate, în perioada de existenţă a şcolii , au condus-o printre şcolile fruntaşe ale judeţului Argeş.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comentariile sunt închise.